Fotball

De 5 mest ydmykende nederlagene i fotballhistorien som fikk oss til å synes synd på det tapende laget

Uten tvil en av de mest populære idrettene over hele kloden, har fotball en tendens til å bringe mennesker sammen uavhengig av rase, kultur eller land. Enten det handler om å feire en seier eller sørge for et tap, fortsetter det vakre spillet å få frem følelser i fans som ingen andre.

Fra klubbfotball til internasjonal scene har sporten funnet friidører over hele kloden. Det kan la fansen være tårevåte i nederlag og få dem til å hoppe ut av setene i seier. Mens det fortsetter å underholde fans, har fotball, som en sport, også tjent som en flott plattform for folk å overvinne sin ydmyke begynnelse og finne formål i livet.

Mest ydmykende nederlag i fotballhistorie som fikk oss til å synes synd på det tapende laget © Netflix

hvordan du bruker et kompass for landnavigasjon

Men til tross for alt som er så bra med det, kan fotball, som vi har sett gjennom årene, også være grusom til tider.

Mens seierherrene på banen blir hyllet og feiret for sin bedrift, tiltrekker det tapende laget ofte kritikk og befinner seg nederst. I noen få tilfeller er det blitt lagt merke til at ydmykelsen av et tap forlater tapte spillere og deres fans i tårer.

Gjennomgå de tøffe tidene, her ser du på de 5 mest ydmykende nederlagene i fotballens historie som fikk alle til å synes synd på det tapende laget:

En nederlandsk mishandling for Spania (5-1)

Spania hadde hindret utfordringene til et motstandsdyktig Nederland i en tett utkjempet finale for å vinne det ettertraktede FIFA-verdensmesterskapet i 2010. Men fire år senere visste ikke de regjerende mestrene hva nederlenderne hadde planlagt for dem da de låste inn horn et gruppespill-sammenstøt ved verdensmesterskapet i 2014.

Et Stefan de Vrij-forsøk på å takle fanget Diego Costa og ga Spania en tidlig straffe som ble omgjort av Xabi Alonso for å sette dem foran. Men ledelsen til forsvarende mestere kunne ikke vare lenge da Robin van Persie scoret en 15-yard dykking looping header for å utjevne saksgangen til 1-1.

I andre omgang satte Arjen Robben laget sitt i front for første gang i kampen. Snart fant De Vrij noe innløsning for sin feil i første omgang etter å ha scoret et hodestøtte til 3-1 for Nederland. Senere scoret Van Persie og Robben begge sitt andre mål i kampen for å forlate Spania rødt ansiktet på 5-1 - den verste ødeleggelsen noen gang påført et verdensmesterskap på de regjerende mestrene og det verste nederlaget Spania har pågått på 51 år.

Stoke Leave Liverpool Red-Faced (6-1)

25. mai er en dato som fortsatt er kjære for Liverpool og dets støttespillere. Og hvorfor ikke? Det var på samme dato at Liverpool slo Borussia Monchengladbach for å vinne europacupen i 1977 og beseiret AC Milan for å vinne Champions League i 2005.

Men mens 25. mai er en dato som er såret i minnene til alle Liverpool-fans, er den 24. mai en som de har prøvd å skrubbe fra sin kollektive samvittighet.

The Reds har bare spilt tre konkurransekamper på den datoen. De slo Arsenal 2-1 i 1947. Tottenham Hotspur ble beseiret 3-1 i 2009. Og i 2015 dro de til Stoke City for å tåle en ydmykelse som fortsatt er en torn i klubbens rike arv. Stoke scoret fem mål i første omgang gjennom Mame Biram Diouf, som scoret brace, Jonathan Walters, Charlie Adam og Steven Nzonzi.

Steven Gerrard, som spilte sin siste kamp, ​​fikk et trøstemål i det 70. minutt, men forgjeves, da Peter Crouch gjorde det 6-1, seksten minutter senere. Alt som kunne gå galt, gikk galt for Liverpool.

En dyster avslutning på en sesong som etter den spennende tittelutfordringen i fjor hadde sett at de røde gled ut av topp fire, tapte i semifinaler i både ligacupen og FA-cupen og ikke klarte å komme videre enn mesterne Liga gruppespill og den første utslagsrunden i Europa League.

Tyskland Steamroll Brasil (7-1)

Å arrangere et verdensmesterskap har ofte gitt en fotballnasjon en ekstra fordel. Lidenskapen og det enorme antallet hjemmefans fungerer som en kilde til inspirasjon og motiverer et lag til å overvinne motstanderne. Det var nok slik Brasil-landslaget følte det da de låste horn med Tyskland i semifinalen for verdensmesterskapet i 2014.

Men til hjemmefans store skrekk plukket Tyskland Brasils forsvar fra hverandre, og knuste fire mål på bare seks minutter. Thomas Mueller åpnet scoringen i det 11. minutt før Miroslav Klose (23 '), Toni Kroos (24', 26 ') og Sami Khedira (29') fant nettet på nettet for å gi Tyskland en 5-0 ledelse pause.

Andre omgang så Tyskland, gitt sin utrolige ledelse, og lette på litt. Men Andre Schurrle ga vertene ingen pusterom da han scoret to ganger i løpet av ti minutter for å få målstreken til å lese 7-0 på brettet. Et 90-minutters mål fra Oscar var den eneste trøsten for Brasil som til slutt tapte 7-1 - deres største nederlag i en internasjonal kamp siden 1920.

hvordan lage en svensk lommelykt

USA Women Demolish Thailand (13-0)

De ydmykende nederlagene er ikke bare begrenset til herrefotball. Som det viste seg, den 11. juni, opplevde det thailandske kvinnelaget deres laveste øyeblikk i internasjonal fotball under deres mishandling i hendene på et voldsomt USA (USA) side i FIFA verdensmesterskap for kvinner i 2019.

Alex Morgan åpnet scoringen for det amerikanske laget med en strålende avslutning i det 12. minutt. Rose Lavelle fant nettet i det 20. minutt og Lindsey Horan, i det 32. minutt, slo det tredje målet for sin side da Australia tok en 3-0 ledelse ved halvtid. Det var andre omgang som viste seg å være for dyrt for det thailandske laget som endte med å slippe inn hele 10 mål før sluttsignalet.

I det som viste seg å være en absolutt riving, scoret Alex Morgan fem ganger med to mål stykket for Lavelle og Samantha Mewis, som folk som Horan, Megan Rapinoe, Mallory Pugh og Carli Lloyd også fikk navnene sine på poengsummen.

På en glemmelig dag for Thailand forseglet den amerikanske siden en 13-0-seier - den største seiersmarginen i historien til FIFA verdensmesterskap (menn og kvinner).

hvordan du bruker en dehydrator til frukt

Australia Decimate American Samoa (31-0)

Betraktet som et av verdens svakeste fotballag, skulle Amerikansk Samoa aldri ha en sjanse mot Australia i sin kvalifiseringskamp for 2012 FIFA World Cup. Men den 11. april 2001 var det som til slutt utspilte seg på International Sports Stadium i Coffs Harbour intet mindre enn en massakre.

I det som viste seg å være en absolutt riving, rev Australia, til tross for å stille et ganske middelmådig lag, opposisjonsforsvaret i stykker. Etter å ha blitt holdt målløs de første ni minuttene satte Con Boutsianis Australia foran med et mål i det 10. minutt. To minutter senere gjorde Archie Thompson 2-0 for Aussies. Og resten er historie.

Thompson avsluttet kampen med svimlende 13 mål, en internasjonal rekord, til sitt navn sammen med David Zdrilic som scoret åtte for å hjelpe Australia med å seire en 31-0-seier - den største vinnermarginen noensinne er registrert i en internasjonal kamp.

Slik var målestokken at den startet en endring av regler i internasjonal fotball da FIFA innførte en foreløpig runde i Oseania som kvalifiserte seg for å unngå en slik ydmykelse av et lag igjen.